En man från Fritidsresor ringer mig… (någon som kommit hem sjuk)

Tycker det är så jobbigt med såna samtal men det måste göras. Dem hade fått min reklamation om resan där jag berättade att vi alla blivit smittade och mannen i telefon från Fritidsresor sa att dem fått in min reklamation och dem sa att dem inte fått in att någon annan blivit dålig och dem hade haft kontakt med hotellet.

Mannen trodde verkligen inte det var från poolen men han visste inte vart det kom ifrån. Han ursäktade sig med att det är säkert en som fått det och sen smittat vidare när faktikst både jag och sonen fått det samtidigt. Och när till och med en sköterska på vårdcentralen säger att det är största smittokällan med just poolen! Och vad det gäller sambon så trodde läkarna mer på att han smittats genom något sår på foten och genom just poolen då vi alla fått in det i sår!

Mannen på Fritidsresor sa att det var så himla bra att jag hört av mig för dem vill höra sånt. Yeah right! Kunde dem inte gett oss något plåster? De sista dagarna kunde jag inte ens njuta av badet! Jag känner mig jäkligt blåst av dem när han pratar med mig som han gör. Han frågade också om vi varit i kontakt med någon läkare där nere. Och jag sa nej, här hemma. Det luktar skumt. Hade det varit någon skillnad om vi snackat med en läkare där nere???

Ja han ringde bara asså för att informera det och nu händer inget mer. Jo jag fick sagt att om dem hörde något mer så skulle dem höra av sig och det lät som ett självklart tveksakt “absolut det gör vi”. Och om dem haft kontakt med hotellet? Skulle hotellet säga annat än att det är bra. Tror knappast det. Jag skulle frågat om dem tagit prover på vattnet! Blir tokigt irriterad!

Jag fick bara känslan om att dem snackade skit och att dem inte kollat upp något. Det enda jag fick ut av samtalet var att ingen blivit smittad och jag kände mig lite dumförklarad som att det var inget. Ni som ska åka kan åka på egen risk. Men jag har hört andra fall där flera klagat och ingen vetat om dem andra och att dem då inte säger något ändå.

Någon annan som kommit hem och blivit sjuk? Jag bodde på hotel Isida som ligger på Agia Marina Chania delen av Kreta! Vi var där i Juni månad.

Här är några länkar nedan som jag skrivit om allt tidigare:

http://www.sojka.se/jag-ar-lattad-min-man-lever/

http://www.sojka.se/tank-att-man-kan-bli-sa-glad-av-sa-lite/

http://www.sojka.se/anledningen-till-att-det-ar-dott-har/

image

Sugen på semester? 😉

0 svar på ”En man från Fritidsresor ringer mig… (någon som kommit hem sjuk)”

 1. Men usch! 🙁 Man upphör aldrig att förvånas över hur man blir bemött när resan inte alls blev som man hade tänkt sig. Borde verkligen gå att förbättra motagandet mycket, mycket, mycket mer! Visst shit happens men OM det nu var smitta via poolen vill dom verkligen vänta tills 40 personer till blivit smittade innan dom gör något åt det??

 2. Men gå vidare med detta! Ni har väl försäkring? Men jag hörde också efter att jag fick både salmonella och parasiter på en semester att “Hade ni bara gått till doktorn så-……” hERREGUD, LITE RESMAGE TROR MAN JU ÄR NORMALT! SÅ TIPSET ÄR ATT MAN SKA SÖKA UPP LÄKARE OM MAN HAR EN FIS PÅ TVÄREN.

  gE DIG INTE VÄNNEN!!!!

  1. @Fnulan, Ja men hur?! 🙁 Vissa säger Aftonbladet men lilla jag vet inte. Och Fritidsresor vet att det bara är “lilla jag” så man får bara en klapp på axeln! 🙁
   Men precis! Ångrar att jag inte gick till läkaren och visade upp mitt sår mellan benen för det är ju det första man gör när man får ett sår där!! Not. 🙁
   Jag tycker det är så trist att dem inte värnar om sina resande mer. Sen är det så sorgligt när jag tänker på att detta skulle bli min första solsemester och dessutom vår första semester som familj och så slutar det så! Tagit så jäkla mycket energi av oss att jag vill gråta. Visst kan man blir sjuk men att bara klippa av det jag sa om poolen är bra fräkt och som sagt så borde dem göra något för oss så vi inte känt oss helt besvikna. 🙁 Bara det liksom!

 3. Tyvärr är det väl svårt att bevisa exakt vad som smittat varför jag tror det kan vara svårt m ersättning från just Fritidsresor. Men kolla med er hemförsäkring.

  1. @Annah, Jag kollade med försäkringsbolaget men dem ge ju bara ersättning på plats men vi sökte vård hemma. Men tycker att Fritidsresor kunde vara snälla och värna om sitt rykte men nä. 🙁

  1. @En pojkmammas vardag – Livet på torpet, Jag tycker ju det med! Men dem verkar ju mest skita i vilket.
   Vi får se hur vi gör nu.
   Kram!

 4. Men FY vad läskigt! Jag tycker inte du ska ge ån erättning dig, nån ersättning ska ni absolut ha!

  Hoppas att allt är bra nu!

  sv: Nej, jag är inte sponsrad. Men jag hoppas att jag blir det 😉

  1. @Ama de casa, Ja det är bara mannen som inte är helt återställd! Ja men dte får vi inte tyvärr ser det ut som. Vill med detta varna alla så att dem går till läkare om dem har en fis på tvären när dem är utomland!!

 5. FÖR ATT FÅ ERSÄTTNING SÅ MÅSTE MAN NOG tyvärr GÅ TILL LÄKARE PÅ PLATS. HAR INGEN ANNAN BLIVIT SMITTAD SÅ FINNS DET FAKTISKT EN RISK FÖR ATT DET ÄR EN SMITTA HOS ER. Men Bra att du lägger ut det i bloggen för kanske någon annan drabbades och ni kan få klarhet?

  Hoppas er hemförsäkring ger en viss ersättning. Det brukar ju ingå ett reseskydd. Ett alternativ är att ni hör av er till hotellet utan att gå via Fritidsresor…

  1. @Znogge, Fast vi var på 2 veckors semester och det bröt ut i slutet av semester. Så mest troligt blev vi smittade där.. Och jag menar vaddå. Hade vi sökt läkare på plats hade det räknat som att vi blev smittade där? Jag ångrar som fan att jag inte var smartare och kontaktade läkare på plats!!

   Nä vi pratade med vårt försäkringsbolag och vi skulle ha gått till läkare där och då hade det räknats att vi blev smittade där. Jag tycker därför att just resebolaget Fritidsresor kunde gett en plåster på såret bara för att. Och dem borde lite på mitt ord att jag inte kunde bada de sista dagarna men men. Ja man kan höra av sig i efterhand själv men det känns svårt och jag tror inte svaret blir annorlunda.

 6. Men fyy !! det där ser verkligen hemskt ut !
  MEN, tyvärr måste man nog besöka en doktor på plats för att ha en chans till kompensation.
  Däremot kan du nog anmäla dig som sjuk, istället för semester för den smittade perioden… ( och på så sätt spara nån semesterdag )
  Kram

  1. @Fröken M, Ja det handlade bara om 2 dagar som jag var hemma och sjuk på semestern men det tänkte jag inte på. Kunde sparat 2 dagar iaf! 🙂
   Kram!

 7. Oj vad trist! Tycker försäkringsbolagen brukar vara toppen att snacka med annars. Ger inte mycket för resebolagen och reser aldrig charter längre av den anledningen. Brukar bli så mycket bättre om man styr upp allt själv.
  Hoppas det löser sig!

  1. @Katarina, Ja vi snackade mede försäkringsbolaget och av dem får man bara pengar om vi sökt läkare där och blivit sjuka där. Vi blev ju dock sjuka där men visst ju inte hur allvarligt det var. Trodde jag fått lite skavsår bara. Ja jag funderar på att skita i Fritidsresor i fortsättningen. Tycker det är så trist när vi åker på vår första semester och tillsammans och så blir det så här. Och jag tycker dem kunde gjort något mer så att vi kände att Fritidsresor vill jag åka med igen liksom.

 8. Lider verkligen med dig och din familj. Tycker att det här är en passande nyhet för Aftonbladet för den reklamen sätter nog fart på resebolaget dessutom kan du kanske komma i kontakt med fler resenärer som råkat ut för samma sak…
  Hoppas solen får lysa på er i helgen! kram!

  1. @Jeanette Ståhl, Ja men man måste bara ha orken. Men kanske gör det. Det skadar ju inte att ta kontakt med Aftonbladet och se vad dem säger! 🙂
   Tack! Kram!

 9. @Anna – Mamman som gått ner 38kg!, Ha ha ha jag har redan börjat bli gråhårig! hahahaha. 😛

  1. @Madeleine, Som jag har skrivit i inlägget så länkar jag till andra inlägg där jag skrivit om det och det är streptokocker som vi blev smittade av men vi är friska nu. 🙂
   Tack för fina omtanken! 🙂

  1. @Madeleine, Som jag har skrivit i inlägget så länkar jag till andra inlägg där jag skrivit om det och det är streptokocker som vi blev smittade av men vi är friska nu. 🙂
   Tack för fina omtanken! 🙂

 10. Fy, fy, fy!!! Jag har missat detta helt (har ju inte varit någon läslus under sommaren på bloggen..)

  Jag hoppas verkligen att nu alla blir helt friska i alla fall. Men så hemskt tråkigt att resebolagen inte vill värna om sina kunder. de försöker ju alltid att komma ur situationer som detta..

  Man kan ju hoppas att de kommer komma någon mer som fått samma besvär efter det hotellet.

  Sv: Ja, det är segt att komma igång igen med träningen när det har blivit små uppehåll alltså..
  Men man kommer ju snabbt tillbaka igen när man har en bra grund. 🙂

  Ja, jag har precis samma problem med socker alltså.. (det är vi nog många som har) äter man det en dag vill man bara ha mer och mer hela tiden. Usch..
  kramar!

  1. Ja nu är vi verkligen friska så det känns skönt! Vill bara lägga det bakom mig! 🙂

   Ja visst försöker dem allt att komma undan lätt! 🙁

   Ja det är ju det! Och nu måste vi dock sälja min crosstrainer men så då blir det än mindre hemma men vi har inte plats när sonen ska få eget rum. Men jag lovar jag ska pallra mig till gymmet snart. 🙂 Snart är det höst och då vet jag att motivationen kommer tillbaka! 😉

   Ja fy fan för sockret. Det får en att vilja ha mer och mer!
   Kram!

 11. Fy, fy, fy!!! Jag har missat detta helt (har ju inte varit någon läslus under sommaren på bloggen..)

  Jag hoppas verkligen att nu alla blir helt friska i alla fall. Men så hemskt tråkigt att resebolagen inte vill värna om sina kunder. de försöker ju alltid att komma ur situationer som detta..

  Man kan ju hoppas att de kommer komma någon mer som fått samma besvär efter det hotellet.

  Sv: Ja, det är segt att komma igång igen med träningen när det har blivit små uppehåll alltså..
  Men man kommer ju snabbt tillbaka igen när man har en bra grund. 🙂

  Ja, jag har precis samma problem med socker alltså.. (det är vi nog många som har) äter man det en dag vill man bara ha mer och mer hela tiden. Usch..
  kramar!

  1. Ja nu är vi verkligen friska så det känns skönt! Vill bara lägga det bakom mig! 🙂

   Ja visst försöker dem allt att komma undan lätt! 🙁

   Ja det är ju det! Och nu måste vi dock sälja min crosstrainer men så då blir det än mindre hemma men vi har inte plats när sonen ska få eget rum. Men jag lovar jag ska pallra mig till gymmet snart. 🙂 Snart är det höst och då vet jag att motivationen kommer tillbaka! 😉

   Ja fy fan för sockret. Det får en att vilja ha mer och mer!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.