Isak 2,5 år

Igår var första gången detta försök att ta bort att sova på dagen för Isak. Han är ju vaken till kl 22:00 om kvällarna och det gör att jag är vaken till 00:00 för att få lite egentid. Det var inga problem att hålla honom vaken men kl 18:00 tvärdäckade han i soffan. Men glad att vi lyckades nå den tiden. Han kom dock in kl 03:30 och låg och sparkade i vår säng i en timme innan han somnade om. Jag sa till dagis att begränsa till att han bara sover en timme för annars blir det helt förstört för risken är ju att han vill sova mer då jag fick väcka honom i morse. Men han har ju tack vare att han somnade kl 18 fått fler timmars sömn än vanligt så det borde inte bli något problem.

Vi har tagit bort vila på dagen hemma tidigare. Men när lillebror föddes så påverkade det också Isaks sömn på natten och han sov dåligt och det märkte också dagis så dom frågade om dom skulle låta han sova längre än en timme och självklart fick dom det. Han behövde ju sömnen. Sen har vi bara fortsatt så men nu var det nock annars blir iaf jag knäpp. Jag återkommer hur det går. Idag finns det ju risk att han är vaken lite längre men ska ändå försöka dämpa ljus tidigare så kanske det hjälper honom lite.

Idag kom jag på att Isak bara har 4 dagisdagar kvar förutom idag. Gud så sorgligt. Jag vill gråta när jag tänker på det. Känns jätte jobbigt när jag tänker på det. Men glad att det bara är jag som mamma som känner det. Isak förstår ju inte att han ska sluta på dagis och han tyckte bara det var roligt när vi besökte det nya dagiset. 😀