image

Så här skrev jag inatt på facebook:

Känner en stor lättnad när min älskling kom hem från akuten! En allvarlig hudinfektion och antagligen också från Kreta. Nu blir det en kur pencillin först honom med. Jag är så glad att han fått behålla sitt ben och sitt liv! Jo då jag vara sjukt orolig men nu kan jag pusta ut!

Jag vet jag är orolig av mig men jag kunde inte låta bli att tänka det värsta! 🙁 Är så lättad nu!

M fick remiss till akuten då läkarna på vårdcentralen Borgmästaregården i Malmö för att utesluta propp i benen. M har haft detta i benet nu i flera dagar och 1177 säger bara avvakta bla bla bla. På vårdcentralen tog dem inte ens prover på M och det shockade även personalen på akuten som tog det jätte allvarligt med mannens svullnad.

När jag var på vårdcentralen med Isak och med för våra allvarliga hudutslag som inte ville läka så tog läkaren inte några prover, okej visst tänkte jag man kan ju se vad det är. Läkaren på Borgmästaregården sa då att om M fick utslag så skulle han komma in för att få penicillin. Men M fick aldrig några utslag och när jag googlade på streptokocker, som läkaren antog att det var så står det att hela familjen ska testas då det inte behöver synas att man bär på det för att ge hela familjen en kur om det behövs. Vi har avslutat vår kur redan och vad händer nu om det blir rundgång på kalaset! Så jäkla förbannad på läkarna då det är tydligt att det är samma sak som brutit ut på samma sätt. Läkarna på akuten sa att det helt klart är samma sak som vi alla fått i Kreta.

M har antagligen ett bättre inmunförsvar som gjorde att det bröt ut långsamt men sen sa det PANG! Och jag är nu trött på Borgmästargårdens vårdcentral för det är sällan man får rätt läkare. Antingen får man dålig behandling, eller dåligt bemötande eller helt att dem misstror en. Där finns typ 2 läkare varav en har jag haft några gånger som varit bra. Senast var det en dansk som inte end rörde mig eller tog prover och vad jag förstått så är det anmälningsplikt på såna allvarliga sjukdomar!

 

Uppdatering efter samtal med vårdcentralen:

Jag ringde upp för att ställa alla mina frågor och jag blev otroligt bra bemött. Nu ska jag inte lägga skit över alla personal på vårdentralen Borgmästaregården så klagomål gäller först och främst läkarna som jobbar där.

Hon sa att det frodas bakterier i poolerna och klor hjälper inte. Det är ju väldigt varm och just poolerna är ju en av de största smittokällarna. Vad jag förstod räcker det med att någon är smittad med streptokocker och har ett sår på foten och har man ett litet osynligt eller synligt sår och badar där med så kan man bli smittad.

Hur undviker man det utomlands? Jo bada inte i bassängerna utomlands utan bada i havet och saltvatten.

Jag missade dock att fråga om blodprover osv men hon sa att det brukar vara en viss variant streptokocker som man blir smittad av och det som mannen nog hade var Rosfeber! Tyckte hon det lät som men hon vet ju inte vem vi är och exakt all info. Det är samma bakterie som smittar halsfluss fast det har tagit sig in via något sår tror dem. Fast hon sa att det vi har smittar och på sidan om Rosfeber så står det att det inte smittar. Men inte lätt att veta så på telefon. Men streptokocker kan ju bryta ut på olika sätt.

För att förstå mer så kan man läsa om det här under rubriken Samma bakterie kan ge olika symtom<–. Intressant läsning och jag fattar lite mer. Just denna varianten streptokocker är inte anmälningsskylldig men jag peronligen tycker att det är en stor chansning att inte kolla med blodprov på oss alla när vi var inne. Då hade kanske M sluppit bli sjuk!

Vi skulle nu vara extra noga hemma för att inte bli smittade igen. Efter 3 dagar så smittar inte M längre och det är lugnt. Om jag får minsta symtom igen ska jag vända med till vårdcentralen igen! 🙂 Skönt att veta och nu kan jag slippa undra. 🙂

Har också kontaktat resebolaget för att se hur det ligger till. Jag tycker ändå det är konstigt att vi alla blivit smittade men det kan ju också vara att jag smittat M.