sponsorer

Som nybliven mamma ska det följas en tid av kärlek och mys med den nya familjen. Det ska vara en tid av lycka och glädje. Visst är det också en tuff tid men det finns vissa som har det ännu tuffare än andra. Speciellt en familj som livet vänts upp och ner. Tjejen detta handlar om kallar vi för A i bloggen för att skydda hennes identitet så länge. Hon vet heller inte om detta så vi håller henne anonym tills vi vet mer.

Jag är med i en facebookgrupp där vi är 175 mammor som följt varandra genom graviditet, förlossning och livet efter. Vi alla hade gemensamt att vi beräknades få barn i mars 2013. Vissa småttingar hade riktigt bråttom och kom redan i december och andra hade inte fullt så bråttom.

Det jag vill komma fram till är att vi håller på med en insamling till en av tjejerna som inte alls har haft det lätt efter sin förlossning. Det som ska vara steget till en ny tid. En spännande tid fylld av kärlek. En tuff tid men inte så tufft som denna tjejen fått uppleva och får uppleva det. Det är grymt orättvist och här kommer en kort sammanfattning av hennes historia:

“A, en vanlig 23-åring, födde sitt första barn i början på 2013. Första tiden var allt normalt, sedan började problemen. Som en komplikation av graviditeten fick hon den en gallsten som fastnade och inflammerade bukspottkörteln. Istället för att bli bättre efter ett par dagar fick hon en varansamling i magen som skulle opereras bort. Operationen misslyckades dock och hon hamnade på intensiven i respirator i några dagar pga en kemisk lugninflammation. När hon blivit bättre från inflammationen kom nästa bakslag, en propp i lungan. Ett par dagar senare såg det ändå ut som att A skulle få komma hem till sin sambo och son. Då fick hon fruktansvärda smärtor i ryggen och en magnetröntgen visade en blödning i ryggmärgen. Hon flögs till ett större sjukhus och opererades akut. Tyvärr visade det sig att blödningen skadat ryggmärgen och hon fick beskedet från läkarna att hon inte kommer kunna gå igen.”

Vi har öppnat en fond till henne där vi samlar ihop pengar till henne. För på toppen av allt fick hon nämligen veta att hon inte får någon sjukpenning vilket ger familjen stora ekonomiska problem.

Men då kom jag med en annan idé. Varför inte söka sponsorer som på olika sätt kan underlätta hennes vardag. Hon behöver ju både hjälp ekonomiskt till sin familj med man och son men även till vardagen. Och om hon då får grejer så lättar det ju för henne att slippa köpa vissa saker.

Då tänkte jag att med hjälp av bloggen leta sponsorer till allt som hon kan tänkas behöva. Det kan ju vara allt som tex. nappar, nappflaskor, skedar, tallrikar, haklappar, babykläder, filtar, leksaker mm. Ja allt som kan tänkas underlätta henne och hennes ekonomi. Så förutom att maila några av mina samarbetspartner så går jag även ut i bloggen. Vill ni på något sätt hjälpa till att sponsra så maila mig på info.sojka@gmail.com

Jag kommer samla allt här hemma och sen skicka allt i ett paket till henne!

Hör av dig om du kan tänka dig att sponsra eller på något sätt hjälpa till!

Tillsammans kan vi hjälpa! ♥

*Bilden har inget med inlägget att göra.